Navigare: design web | ghiduri grafica | demotivationale | jocuri | povesti | culinar | contact | home

Biografie Ioana (Gabriela) Dulgheru relevata de motoarele de cautare

Aceasta pagina este un eseu despre confidentialitatea informatiilor in epoca motoarelor de cautare pe internet si despre cum ne pot influenta acestea viata. Introducind de exemplu numele cuiva intr-un asemenea motor de cautare (in mod evident am folosit Google) se vor obtine o multime de informatii, care pot fi utile sau daunatoare.
Experimentul a fost realizat cautind dupa numele Ioana Dulgheru, un set de date reale, pentru a verifica practic. S-a folosit urmatoarea adresa: http://www.google.com/search?q=ioana+dulgheru

cautare in google ioana dulgheru

Un exemplu este cazul unei viitoare angajari, nimeni nu este batut in cuie la firma la care lucreaza, nu poate sti unde il va duce viata si la o viitoare angajare (mai ales pentru cei care lucreaza in domeniul tehnologiei) este foarte posibil ca cei de la Resurse Umane sa faca o cercetare pe internet chiar inainte de a evalua CV-ul. Poti doar spera ca informatiile gasite sa fie pozitive.
Dar nu numai viata profesionala poate fi afectata, ci chiar si cea personala, un potential partener de viata poate face si el acelasi lucru, sa foloseasca un motor de cautare si sa afle cit de "speciala" este "perechea" sa.

Nota:: Nu am cautat dupa Gabriela Dulgheru sau Ioana Gabriela Dulgheru intrucit numele Gabriela nu a fost folosit pe web inainte de data studiului.

Ce am gasit

ioana dulgheru colega

www.colegiimei.ro

Adresa: http://www.colegiimei.ro/Dulgheru__Ioana-8982.html

Gasim o lista a scolilor absolvite si a anilor: Scoala Generala Nr. 50 in 1994, Colegiul National "Iulia Hasdeu" in 1998 si Universitatea Bucuresti in 2003.
Ce concluzii putem trage de aici? Putem determina cu aproximatie de cartier unde locuieste subiectul (scoala generala se afla de obicei in cartierul in care locuiesti), putem determina virsta subiectului (tinind cont de anii de absolvire) si mai putem afla (nu e cazul in acest exemplu) daca a repetat cindva un an scolar.
ioana dulgheru studenta

Universitatea Bucuresti

Adresa: http://fmi.unibuc.ro/ro/idd/componenta_grupelor_id_2005_2006/

Listele cu studenti ale Facultatii de Matematica nu ne releva multe informatii concrete, cum ar fi note, ci numai componenta grupelor din diversi ani. Aceasta informatie poate fi folosita de un investigator determinat care poate astfel identifca un numar de colegi de grupa, si a obtine indirect de la acestia informatii.
ioana dulgheru profesoara

www.calificativ.ro

Adresa: http://www.calificativ.ro/arhivanote.php?id_profesor=29944...

Un site stupid, caruia i-a venit ideea "originala" a unei locatii in care elevii pot da note profesorilor.
Exista in momentul de fata o singura nota de pe vremea cind subiectul nostru activa ca si cadru didactic:

este pote cel mai corect profesor din toata institutia,isi iubeste foarte mult elevii si explica cateodata pt fiecare in parte k sa putem intelege cu totii!! vorbeste foarte clar i foarte deschis.

Nu e de mirare o nota de 10, si autorul acestui eseu isi aminteste de anii de liceu in care avea o profesoara de informatica proaspat iesita din facultate...
ioana dulgheru programatoare

www.inovatika.com

Adresa: http://www.inovatika.com/echipa.html

Aici avem un site, al locului de munca, facut cu picioarele (ceea ce in termeni tehnici se numeste "flashturbare"), dar in spatele acestuia gasim cea mai savuroasa informatie de pina acum:

CSS&HTML Programmer. Dupa asteptare interminabila, o vedem iesind de dupa monitor in ziua de salariu ...

Niste colegi cu un simt al umorului indoielnic i-au facut subiectului nostru un mare deserviciu: cind orice CV e plin de buzzwords ca Team Player si Team Work e daunator din punctul de vedere al unui viitor angajator sa citeasca asa ceva.
Mai e cazul sa vorbesc de oximoronul "programator HTML"?

Actualizare: intre timp pagina a fost modificata, numele nu ii mai apare acolo, dar captura de ecran a ramas pentru referinta.
ioana dulgheru karatista

Rezultate false - amuzament

Adresa: http://www.gov-sport.ro/unlimitpages.asp?id=145

Bineinteles ca o asemenea cautare genereaza si o serie de rezultate false, ale altor persoane care au acelasi nume, asa ca un investigator trebuie sa iti foloseasca discernamintul pentru a stabili care dintre rezultate sint relevante.
In cazul de fata se gaseste o karatista care are acelasi nume ca si subiectul cautarii noastre. Amuzant!


bau bau - © 2007 Bau Bau care a luat-o razna | De citit despre Ioana