Navigare: ghiduri grafica | design web | demotivationale | jocuri | povesti | culinar | contact | home

Articol actualizat: De cind am scris acest articol am invatat un truc exceptional despre care nu aveam nici o banuiala, deci articolul a fost actualizat pentru a il include, in esenta este vorba despre aplicarea unei masti pentru a obtine in Inkscape transparenta partiala pentru reflexie.

Reflectare imagini cu Inkscape si GIMP

Acesta este un truc adesea abuzat: se ia o imagine si i se creaza cu Inkscape sau GIMP reflexia pe o suprafata pentru a obtine un efect de perspectiva. In functie de imaginea de pbaza, stilul de lucru sau de scopul propus se poate lucra vectorial (Inkscape) sau raster (GIMP). Bineinteles, se poate face si cu o aplicatie de grafica 3D, dar aceasta nu intra in scopul acestui tutorial.
Imaginile pe care le vom crea vor arata cam asa:
reflection text reflection photo

Reflexii cu Inkscape

O aplicatie de grafica vectoriala nu este la fel de puternica pentru aceasta sarcina ca un editor raster, dar permite totusi o multime de lucruri.

Actualizare: Am gresit, se poate face mult mai mult cu grafica vectoriala, asa cum prezint in continuare: Procesul e atit eficient incit am facut o diagrama simplificata:
reflection inkscape
Aceasta actualizare a facut o parte din articol oarecum nerelevanta, a fost lasata in special pentru referinta istorica. Puteti citi in continuare (este inca util pentru cazuri simple) sau sari la sectiunea despre GIMP.

Reflexii cu Inkscape (vechi)

Asta a fost ceea ce putem face cu Inkscape, pentru imagini mai complicate s-ar putea fa fie nevoie de finisare intr-un editor raster:
reflection inkscape

Reflexii cu GIMP

GIMP este foarte puternic aici, dar odata ce am introdus imaginea in el pierdem beneficiile vectorilor (ceea ce nu e neaparat un lucru rau, putin mai incolo vom lucra si cu o fotografie). Asta a fost tot!

Actualizare: Acest tutorial Inkscape/GIMP este o preluare din limba engleza de la Nicu's How-to.

Creative Commons License
Aceasta lucrare este licentiata sub Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.

bau bau - © 2007 Bau Bau care a luat-o razna | De citit despre Ioana